Kinetoterapie

Prevenire
Kinetoterapia profilactica este cea mai naturala si eficienta forma de mentinere a sanatatii,  deoarece are la baza exercitiul fizic. Prevenirea afectiunilor este cu mult mai usor de realizat decat tratarea acestora. Trei sau chiar si doua sedinte de kinetoterapie profilactica pe saptamana va ofera o buna dispozitie si o forma fizica excelenta.
Echilibru si coordonare
In tratamentul tulburarilor de coordonare, kinetoterapia este extrem de necesara. Exercitiile de coordonare trebuie executate de cateva ori pe zi. Orice contractie a musculaturii care nu este necesara unei activitati date, trebuie evitata.
Afectiuni tratate
Kinetoterapia trateazǎ o serie de afecțiuni precum: stresul, tulburările musculare, tulburările nervoase, tulburǎrile respiratorii, tulburǎrile ortopedico-traumatice, tulburǎrile reumatologice
Recuperare
Prin sedintele de kinetoterapie care au ca scop recuperarea, se urmărește refacerea funcțiilor organismului ce au fost diminuate în urma unor traumatisme sau în urma unor afectiuni. În cazul în care un mușchi este afectat ireversibil se urmărește antrenarea altor mușchi care să preia parțial funcțiile celui afectat.

Kinetoterapia – un nou motiv de a alege BeTonic Studio!

Incepand cu luna mai, va punem la dispozitie servicii de kinetoterapie – gimnastica medicala – la un pret de 50 de lei/ sedinta – 50 minute. Pentru acomodare, prima sedinta are un pret special de doar 30 de lei.

Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării, prin care se urmareste restabilirea anumitor funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonima cu gimnastica medicala, deși o ȋnglobeaza . Miscarea ajuta la reglarea unor dezechilibre prezente la nivelul organismului, tulburari care pot duce la apariția anumitor afectiuni.

Printre obiectivele majore ale kinetoterapiei se pot enumera:

  • relaxarea
  • corectarea posturii corporale
  • cresterea mobilitatii articulatiilor
  • intarirea musculaturii si cresterea rezistentei musculare
  • imbunatatirea coordonarii si echilibrului
  • corectarea deficientelor respiratorii
  • cresterea rezistentei la efort

Kinetoterapia pentru copii

Beneficii

Principalul scop al sedintelor de kinetoterapie pentru copii este imbunatatirea abilitatilor de miscare ale acestora. Se folosesc diverse metode, cum ar fi: antrenarea miscarii, exercitiul si jocul, dar si echipamente adaptate particularitatilor fiziologice, psihologice si anatomice ale copiilor. Un bun kinetoterapeut poate avea un rol important in depistarea si remedierea intarzierilor de ordin neurologic si de dezvoltare, a deficientelor asociate auzului si vederii, dar si in leziuni de natura biomecanica, de postura sau sportive.

Beneficiile kinetoterapiei pentru cei mici nu se rezuma doar la rezolvarea unor probleme aparute in dezvoltarea lor, ci constau si in stilul de viata sanatos pe care acestia si-l vor insusi, urmand un program bine structurat de gimnastica medicala.

BeTonic Studio:Stronger Every Day!